Nekaj nasvetov za preprečevanje plesni in uporaba ir panelov

Plesen ni samo škoda v naših domovih, ampak je v primeru trajne izpostavljenosti lahko nevarna našemu zdravju. Plesen lahko povzroči glavobole, težave z dihali, alergije, draženje sluznice in želodca. Nekatere vrste spore plesni so celo rakotvorne. Sledi nekaj nasvetov kako lahko preprečimo plesni. Ir paneli ohranjajo stene tople in suhe. Infrardeči grelci imajo številne prednosti pred konvekcijskimi grelci: so okolju prijaznejši, cenejši za nakup, lahko bolj varčni za uporabo, ustvarijo prijetno vzdušje v prostoru in pozitivno vplivajo na naše zdravje. Pravilno, redno prezračevanje preprečuje pojav plesni. Za uravnavanje vlažnosti v prostoru je pomembno, da okna odpremo vsaj trikrat na dan. Najbolje je, da v sobi popolnoma odpremo vsaj dva okna za tri do pet minut, da izmenjamo zrak v sobi. Kratko odzračevanje, vendar z odprtimi okni ni samo učinkovitejše za uravnavanje vlažnosti, temveč je tudi za približno 20 odstotkov bolj učinkovito kot daljše in delno odpiranje posameznega okna. Ir paneli ponujajo prednost, da se ne ohladi celotna soba, saj se v prostoru namesto zraka ogrevajo predvsem stene, predmeti in telesa. Za merjenje vlažnosti uporabite higrometer. V idealnem primeru je vlage med 30 in 60 odstotki. Če je vlaga višja spodbuja razvoj plesni, če je nižja izsuši sluznico in spodbuja prehlad. Z uporabo higrometra natančno vemo, kdaj moramo prezračevati. Kopalnico prezračimo takoj po prhanju, da velike količine pare takoj uidejo. Ne pustimo, da se prostori popolnoma ohladijo, tudi če jih ne uporabljamo. V idealnih razmerah je sobna temperatura v novih stavbah najmanj 16, v starih stavbah pa najmanj 18 stopinj. Če imamo možnost zunanje stene doma dobro izolirajmo, tako da toplota uhaja manj hitro.

Kako odstraniti plesen in jo preprečiti z ogrevanjem z ir paneli 

Če je vaša hiša že okužena s plesnijo, je nujno, da jo čim prej odstranite. Zgornji ukrepi so le za preprečevanje, ne pa tudi za odstranjevanje plesni. Majhne pike  lahko odstranite s komercialnimi odstranjevalci plesni. Vendar pa ti delujejo le površno in plesen se pogosto vrne. Če se želite plesni varno in trajno znebiti, bi morali škodo popraviti specialist oziroma strokovnjak. Ta vam lahko pomaga razjasniti vzrok za nastajanje plesni. Če vzroka ne ugotovimo, bo plesen prišla vedno znova. Suhe stene so bistvenega pomena za uničenje plesni, zato tudi strokovnjaki za sušenje sten več dni uporabljajo močne infrardeče grelnike.

Z ir paneli ogrevamo tudi za lesene hiše

Ne glede na to iz katerih materialov je zgrajen naš dom, ir paneli so primerni za vse vrste materialov. Ogrevajo brez žarenja, zato bodo varno in prijetni ogreli tako nas, kot naš dom. Infrardeče ogrevanje je primerno za ogrevanje zidanih, lesenih in kamnitih hiš oziroma objektov. Na strop ali steno jih namestimo na priloženi nosilec, ki omogoča, da je infrardeča plošča od stropa oziroma stene oddaljena nekaj centimetrov. To omogoča kroženje zraka tudi za ir panelom. Na hrbtni strani se infrardeča grelna plošča segreje na približno petinštirideset stopinj celzija, zato je montaža primerna tudi na leseno podlago. Lahko jih zmontiramo na raven ali poševen strop. Na voljo imamo tudi jeklenice, s pomočjo katerih lahko ploščo spustite do en meter iz stropa, v primeru, da so vaši stropi višji od povprečnih, ki običajno merijo okoli dvestopetdeset centimetrov. Preden ir panele zmontirate na želeni prostor, vsekakor svetujemo, da si preberete priložena navodila za uporabo in varnostna navodila. Vso našo ponudbo infrardečih grelnih plošč, termostatov in dodatkov si lahko ogledate na tej spletni strani. V primeru dodatni vprašanj smo vam na voljo na elektronskem naslovu, po telefonu ali na našem naslovu, po predhodnem dogovoru. Če ste še vedno v dvomih ali je infrardeče ogrevanje primerno za vas, vaš dom, delovni prostor ali kakšen drug prostor, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo odpraviti te dvome ter vam svetovali glede ogrevanja z ir paneli.

Več o tem, kako ir paneli preprečujejo nastajanje plesni.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.