Ir paneli Sundirect za stensko ogrevanje

Vse ir panele Sundirect lahko namestimo na steno, večino njih lahko namestimo tudi na strop. Infrerdeče grelne plošče v obliki ogledala, iz stekla in industrijske grelce lahko namestimo le na steno. Ir panele Sundirect serije PE-Plus in IC-Plus lahko namestimo tudi na strop. V prostorih večjih od petnajst kvadratnih metrov priporočamo montažo na strop, najbolje v prehodni del prostora. Ne glede na to, ali infrardeče grelne plošče namestimo na strop ali na steno, je pomembno, da jih ne namestimo direktno nad prostor kjer se zadržujemo dlje časa. To pomeni, da jih v primeru montaže na strop ne namestimo direktno nad sedežno garnituro ali pisalno mizo kjer sedimo, temveč na bolj prehoden del prostora. Ir sevanje sicer nikakor ni škodljivo, vendar nam bo v primeru namestitve direktno nad glavo po daljšem času verjetno postalo prevroče. Na primer v spalnici je bolje, da je nameščen bolj pri nogah, ne nad glavo. V primeru namestitve na steno pa bodimo pozorni, da je ir plošča usmerjena proti notranjosti in ne proti zunanji steni, predvsem pa nikakor ne sme biti nameščen nasproti oken. Okna namreč ne akumulirajo toplote in v tem primeru bi izgubili dragocen vir toplote, saj bi nam le-ta uhajala skozi okna, če bi bile grelne plošče usmerjene direktno v okna. Vsak prostor je edinstven, pri vseh pa velja pravilo, da infrardečih grelnih panelov ne nameščamo nasproti oken. Kadar niste prepričani kje v prostoru bi bilo najbolje namestiti infrardeče grelne panele, nam lahko pošljete fotografije prostora, nas pokličete in skupaj bomo našli primeren prostor za namestitev. Mi vam bomo svetovali najbolj optimalno namestitev, vi pa boste povedali, če vam bi taka namestitev ustrezala glede na vaše običajno gibanje ali mirovanje v prostoru.

Montaža ir panelov

Skupaj s proizvajalcem Sundirect smo poskrbeli, da je montaža infrardečih grelnih panelov čimbolj enostavna in jo lahko vsak izvede sam. Potrebujemo le malo spretnosti. Vse kar je potrebno za montažo infrardečih grelnih panelov je že priloženo v paketu. Ir paneli so varno zapakirani v kartonsko embalažo, kjer je priložena tudi papirna šablona za montažo, stenski oziroma stropni nosilec ter vijaki za namestitev na betonsko ali leseno podlago. Če boste infrardeče grelne plošče montirali na mavčne plošče, pa boste morali ustrezne vijake dokupiti v kateri izmed tehničnih trgovin z elektro materialom in drugim tehničnim blagom za dom. Kadar želimo infrardeče grelne panele in termostate zmontirati podometno, to pomeni, da v steno ali na strop skrijemo kable, v tem primeru vam bo moral montažo izvesti za to usposobljen električar, če seveda nismo sami za to ustrezno usposobljeni. Ravno zaradi enostavnosti montaže v našem podjetju strankam načeloma ne nudimo montažnih storitev. Svetujemo vam, da poiščete lokalnega električarja, saj boste tako tudi prihranili pri stroških. Če nikogar ne poznate ali ne najdete, pa vam lahko priporočimo katerega od naših poslovnih partnerjev, ki se ukvarja tudi z montažo ir panelov in ima na tem področju že veliko izkušenj.

Ir paneli za kopalnice

Vsi ir paneli Sundirect so primerni za montažo v kopalnice. Pri namestitvi infrardečih grelnih panelov v kopalnici pa moramo posebno pozornost nameniti prostoru kjer bodo plošče lahko najbolj varno nameščene in predvsem ne preblizu vodnih virov. Sundirectov model TH400 in ogledali MD450 ter MD650 so še posebej namenjeni namestitvi v kopalnice in imajo zaščito IP44. Ostali infrardeči grelni paneli imajo stopnjo zaščite IPX2. Če vam te oznake ne povejo veliko, si lahko več preberete na različnih spletnih straneh, kjer so oznake natančno opisane. Na kratko, gre za oznake, ki opisujejo razdaljo, ki je določena za namestitev od vodnih virov. Vse infrardeče grelne plošče Sundirect lahko varno namestimo v kopalnico, vendar moramo paziti, da jih ne škropimo z vodo in da prostore redno in pravilno prezračujemo. Več o varnostnih pogojih si obvezno preberite v navodilih za uporabo, ki jih najdete v vsakem paketu v katerem boste dobili vaš ir panel.

Preberite si več o prednostih IR panelov.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.