Sundirect ir panelno ogrevanje živali

Kot je že splošno znano in tudi dokazano s strani raznih študij strokovnjakov, je ir panelno ogrevanje zelo zdravo ogrevanje. Ir sevanje ni zdravju škodljivo in je ob normalni uporabi celo priporočljivo za različne alergike in osebe s srčno-žilnimi boleznimi. Gretje z ir paneli v prostoru ne dviguje prahu, ne izsušuje zraka in ne povzroča neprijetnega izpiha toplega zraka. Glede zdravega ogrevanja z infrardečim sevanjem nas zagotovo lahko prepriča tudi dejstvo, da nedonošenčke v inkubatorju greje ravno tovrstno ogrevanje. Tudi infrardeče savne se ogrevajo z ir sevanjem. In le tovrstne savne so dovoljene za obisk ljudi s srčno-žilnimi boleznimi. Če spadate med njih se prej seveda posvetujte s svojim zdravnikom, saj je vsak bolnik svojevrsten primer. Govorimo le o splošno znanih dejstvih in naših izkušnjah ter izkušnjah naših zadovoljnih kupcev. Nekaj njih je ir grelne panele kupilo za ogrevanje svojih domačih živali. Na Poljskem imamo celo primer, ko je hlev kjer prebiva nilski konj ogrevan prav z infrardečimi grelnimi paneli. V Sloveniji imamo največ izkušenj, ko stranke ogrevajo piščančke in drugo perjad, poznamo tudi primer ogrevanja pasjih mladičev. Prepričani smo, da kateri izmed kupcev naših Sundirect infrardečih grelnih plošč ogreva še kakšno drugo žival in celo rastline, vendar o vsem žal nismo sproti obveščeni.

Z ir paneli Sundirect lahko prostore ogrejemo na želeno temperaturo

Če v prostoru želimo ali celo potrebujemo točno določeno temperaturo, jo lahko z ogrevanjem z ir paneli tudi dosežemo in nadzorujemo. Govorimo o temperaturah, ki so običajne za bivalne prostore, torej nekje do petindvajset stopinj celzija. Običajno bivalne prostore ogrevamo na enaindvajset stopinj celzija. Kopalnice in prostore kjer imamo dojenčka običajno ogrevamo tudi na kakšno stopinjo več. Če gre za manjši prostor in tja namestimo večjo moč ir panelov, ki ni običajna za povprečnega uporabnika, pa lahko dosežemo tudi višje temperature, kot je trideset stopinj in več. Za ogrevanje živali stranke infrardečo grelno ploščo običajno namestijo bližje živali in jih tako ogrevajo z višjo temperaturo. Tukaj ni splošnega pravila, saj je vsak prostor svojevrsten in želje uporabnikov so različne. Včasih je potrebno zadevo preizkusiti v praksi in ta pokaže kakšen bi bil najbolj optimalen nakup in montaža za konkreten primer. Vedno pa je potrebno upoštevati pravilo, da mora biti infrardeča grelna plošča nameščena varno, da bo lahko pravilno delovala in ne bo nevarna uporabniku. To pomeni, da ne sme biti preblizu prostora  kjer se gibljemo oziroma zadržujemo in da se je otroci ali osebe z omejenimi sposobnostmi ne morejo dotikati. Infrardeče grelne plošče se spredaj segrejejo okoli osemdeset stopinj, tako da obstaja nevarnost da se ob daljšem dotiku tudi opečemo.

IR paneli

Nastavitev in kontroliranje temperature v prostoru s Sundirect ir panelnim ogrevanjem

Temperaturo v prostoru lahko nastavljamo in nadzorujemo s pomočjo termostata.  Z uporabo termostata bomo prihranili tudi pri porabi elektrike. V naši ponudbi imamo različne termostate, ki se med seboj razlikujejo po načinu uporabe ter izgledu. Za vsakega uporabnika se najde pravi termostat. Imamo povsem enostavnega za skromnejše uporabnike in na drugi strani bolj kompleksnega za zahtevnejše uporabnike. Na voljo sta tudi dva WiFi termostata, ki ju lahko upravljamo s pametnim telefonom. Ti termostati potrebujejo stalno električno napajanje, imamo pa tudi dve vrsti brezžičnih digitalnih termostatov, ki delujejo brezžično, na baterije. Ti termostati so doslej tudi najbolj prodajani. Prednost nakupa Sundirect ir panelov v našem podjetju je tudi ta, da ob nakupu infrardeče grelne plošče lahko kupite katerikoli termostat iz naše ponudbe po kar polovični ceni. Termostate z nekaj pritiski na gumb enostavno seznanimo z ir panelom in nato ir grelno ploščo enostavno upravljamo s termostatom. Termostati omogočajo različne funkcije, večina ima možnost nastavitve programskega načina delovanja. To pomeni, da lahko na termostatu povsem po svojih željah nastavimo urnik ogrevanja. Tako ogrevanje našega doma, sobe, delovnega prostora itd. lahko povsem prilagodimo našemu urniku in načinu življenja.

Preberite si več o prednostih IR ogrevanja.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.