Infrardeči paneli za ogrevanje proizvodnih obratov

V nekaterih proizvodnih obratih potrebujemo konstantno temperaturo. To lahko dosežemo z ogrevanjem z ir paneli, saj ti ne ogrevajo le zraka temveč predmete v prostoru. Zato je temperatura v vseh delih prostora bolj enakomerna in konstantna. Če moramo v prostoru imeti konstantno temperaturo obvezno potrebujemo termostat. V tem primeru je zelo dobra izbira wi-fi termostat Sundirect Smart 1.0 Pro, ki ga lahko upravljamo preko aplikacije na našem pametnem telefonu. Prednost tega je, da lahko vsako minuto v dnevu, tudi ko fizično nismo prisotni v našem proizvodnem obratu, kontroliramo in nadzorujemo temperaturo. Konstantna temperatura je pomembna predvsem v proizvodnih obratih kjer pridelujemo in predelujemo hrano in pijačo, kjer so pogoji še posebej občutljivi. Infrardeče grelne plošče moramo enakomerno razporediti po prostoru in s tem dosežemo tudi najbolj optimalno, enakomerno ogrevanje. Če bi želeli tak prostor ogrevati s klimatsko napravo ali radiatorji v celotnem prostoru po naših izkušnjah in izkušnjah naših strank žal ne bomo uspeli doseči enake temperature v vsakem kotu prostora. Ta se lahko razlikuje celo za nekaj stopinj.

Montaža ir panelov v proizvodnih obratih

Montažo izvedemo po zahtevah, ki jih narekuje vrsta proizvodnje in jo lahko prilagodimo povsem po naših željah. Govorimo o manjših proizvodnih obratih in ne o velikih halah tovarniških proizvodenj, ki običajno zahtevajo ogrevanje z večjimi sistemi ogrevanja. S klasičnimi ir paneli lahko ogrevamo prostore, ki načeloma niso večji od dvesto kvadratov in nimajo stopa višjega od štirih metrov. Če je strop višji od treh metrov imamo na voljo jeklenice, s pomočjo katerih lahko naše infrardeče grelne panele spustimo s stropa do enega metra. Za kakšne večje delavnice ali garaže imamo na voljo industrijske infrardeče grelce, ki pa jih moramo varno zmontirati višje na steno, tako da jih ni moč doseči, saj se segrejejo na približno štiristo stopinj celzija.

Dogrevanje proizvodnih obratov z infrardečimi grelnimi paneli

Kadar imamo v našem proizvodnem obratu že integriran sistem ogrevanja in ugotovimo, da le-ta prostora ne ogreje dovolj, je najbolj enostavna rešitev ogrevanje z ir paneli. Ta rešitev je običajno tudi najbolj ugodna, tako z nakupom kot tudi s porabo električne energije. Če želimo temperaturo v prostoru dvigniti le za nekaj stopinj celzija, to lahko dosežemo z montažo infrardeče grelne plošče ali več njih v ta prostor. Plošče in termostat lahko zmontiramo nadometno, brez poseganja v stene in na strop. V primeru, da je strop spuščen z armstrong ploščami, pa lahko ir grelno ploščo integriramo v tak strop na način, da nadomestimo eno ali dve armstrong plošči. S pomočjo termostata nato reguliramo temperaturo po naših željah. 

Kako izračunamo koliko infrardečih grelnih plošč potrebujemo

Za izračun moči in števila ir panelov potrebujemo čim več podatkov glede objekta in posameznih prostorov, ki jih bomo ogrevali. Upoštevati moramo tudi želeno temperaturo, ki jo želimo doseči. Potrebujemo kvadraturo prostora, podatke o višini stropa, koliko ima ta prostor zunanjih sten, kakšna je izolacija, kakšna so okna, ali je prostor na tleh in na stropu izoliran. Pomembo je tudi, ali je ta prostor zaprt z vrati, ali so vrata ves čas odprta, koliko prostor prezračujemo in tako naprej. Več podatkov bomo imeli, bolj natančen izračun bomo lahko naredili. Kadar nismo povsem prepričani, ali bo izračunana moč infrardečih grelnih plošč zadostovala, je najbolje, da se odločimo za nekaj več moči, torej kakšen dodaten ir panel. Pri ir ogrevanju ni moči nikoli preveč, lahko pa jo je premalo, če imajo prostori veliko toplotnih izgub. V kolikor je ogrevalne moči več kot bi bilo potrebno, pa bodo ir grelne plošče enostavno manj časa prižgane, saj jih bo termostat prej izklopil in kasneje spet vklopil in tako lahko le prihranimo pri električni energiji. Torej to ni slabost temveč kvečjemu prednost. Če ugotovimo, da prostori niso dovolj ogreti lahko kadarkoli dokupimo dodatne ir panele.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.