Ir paneli v poslovnih prostorih

Ogrevanje z ir paneli ni namenjeno le za naše domove, temveč tudi za ogrevanje naših poslovnih prostorov. V poslovnih prostorih jih zmontiramo večinoma na strop, saj gre običajno za večje kvadrature. Strop je lahko lesen, betonski, iz mavčnih plošč ali armstronga. Dva modela naših infrardečih grelnih plošč PE350-Plus in PE700-Plus sta ravno pravšnjih dimenzij za montažo v armstrong plošče dimenzij 60 x 60 centimetrov. Večja 700W ir grelna plošča nadomesti dve armstrong plošči in je velikosti 60 x 120 centimetrov. Za ir ogrevanje v poslovnih prostorih potrebujemo le ustrezno električno napeljavo z enofaznim tokom. Poraba električne energije je odvisna od števila infrardečih grelnih plošč in prostora, ki ga ogrevamo.

Poraba ir panelov

Tisočvatna ir grelna plošča porabi en kilovat na uro. Cena kilovata pa je odvisna od ponudnika električne energije, ki ga imamo in se giblje med osem in dvanajst centi na uro. Naj omenimo še, da infrardeče panelno ogrevanje v kombinaciji s termostatom ne deluje ves dan, ampak le nekaj ur dnevno v zimskem času. Termostat nastavimo na določeno temperaturo in, ko bo ta temperatura v prostoru dosežena se bo ir grelna plošča izklopila ter ponovno vklopila, ko bo temperatura padla pod nastavljeno. Če upoštevamo, da infrardeči ogrevalni panel v povprečju deluje 6 ur dnevno in plačujemo elektriko deset centov na uro, je strošek dnevne porabe šestdeset centov, mesečne pa osemnajst evrov. To je le približen izračun stroška elektrike za en tisočvatni ir panel, ki nas ogreva en mesec.

Kje lahko uporabljamo infrardeče panelno ogrevanje

Tovrstno ogrevanje lahko uporabljamo tako rekoč v vseh prostorih. V hiši, stanovanju, v kletnih prostorih, na podstrešjih, v hodnikih in v večini poslovnih prostorov. Za večje prostore, kot so delavnice z visokimi stropi pa uporabljamo industrijske ir grelce, ki imajo večjo moč ogrevanja. Z infrardečim panelnim ogrevanjem smo opremili že več frizerskih salonov, poslovnih pisarn, cvetličarn, trgovin z zelo različnimi dejavnostmi in še bi lahko naštevali. Imamo celo nekaj strank, ki z ir paneli ogrevajo živali. Ker je ir ogrevanje zdravo ogrevanje je primerno tudi za živali in dojenčke. Nedonošenčke v inkubatorju ogreva ravno infrardeče ogrevanje. Z odločitvijo, da se boste ogrevali z infrardečim panelnim ogrevanjem torej ne morete zgrešiti. Investicija je manjša kot nakup toplotne črpalke, mesečni strošek elektrike pa je približno enak. Montaža je zelo enostavna in v primeru ogrevanja z ir grelnimi ploščami ne potrebujemo dodatnih radiatorjev in druge napeljave. Potrebujemo le ustrezno električno napeljavo. Ta je lahko podometna ali nadometna.

Prizidki in infrardeče panelno ogrevanje

Za gradnjo prizidka se odločimo iz različnih razlogov. Običajno je glavni razlog pomanjkanje prostora. Za prizidek k hiši se odločimo, če potrebujemo dodatne prostore, ker se je naša družina povečala, ali želimo dodatno delavnico, garažo, skratka razlogi so različni. Če hišo že ogrevamo z ir paneli, jih za ogrevanje prizidka le dokupimo. Ker gre za novogradnjo lahko električarju že vnaprej povemo kam želimo infrardeče grelne plošče zmontirati in naredil nam bo predpripravo električne napeljave. V kolikor pa hišo ogrevamo z drugim virom, lahko le prizidek ogrevamo z infrardečim ogrevanjem. S tem se izognemo dodatni napeljavi cevi in razširitve obstoječega sistema ogrevanja, ki je v tem primeru bolj razsežno in manj enostavno kot montaža ogrevanja z infrardečimi paneli. V novo zgrajenih prizidkih običajno poskrbimo za nova okna in dobro izolacijo, kar pomeni, da bo pri ogrevanju zelo malo toplotnih izgub, zato bomo potrebovali tudi manj moči infrardečega ogrevanja. In s tem bomo prihranili tako pri stroških nakupa infrardečih grelnih plošč, kot tudi kasneje pri stroških električne energije. Za izdelavo stroškovnika potrebujemo tloris prizidka oziroma kvadrature posameznih prostorov ter informacije glede izolacije, višine stropa, vrste oken in števila zunanjih sten. Ko pridobimo ponudbo za ogrevanje z ir paneli si lahko vnaprej precej natančno izračunamo kakšni bodo naši letni stroški ogrevanja. Z ir ogrevanjem bomo v prostorih pridobili tudi več prostora ob stenah, saj le-te ne bodo zasedene z radiatorji. Tako lahko prostor bolje izkoristimo in tudi končni izgled je lepši.   

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.