Ir paneli za kopalnico

ir paneli lahko kopalnico zelo prijetno ogrejemo ali le dogrejemo. Pogosto imamo v kopalnicah vgrajeno talno gretje in marsikje je to tudi edini vir ogrevanja kopalnice. Včasih se izkaže, da le talno ogrevanje v kopalnici ne zadostuje. Predvsem v zelo hladnih dneh, ko smo bolj premraženi, komaj čakamo, da se ogrejemo in kopalnica je običajno najbolj ogrevan prostor v hiši oziroma v stanovanju. Kadar temu ni tako, iščemo rešitev za dogrevanje. Ir panelno ogrevanje je idealna rešitev tudi le za dogrevanje vsakega prostora. Vsi infrardeči grelni paneli iz naše ponudbe so primerni za ogrevanje oziroma dogrevanje kopalnice. Določeni pa so namenjeni prav za kopalnice.

 

Modeli ir panelov Sundirect za kopalnico

Model ir grelne plošče TH400 ogreva z močjo 400W je iz varnega visoko kakovostnega kaljenega stekla, ima že vgrajen termostat in dodani dve držali za brisače. Zelo priljubljeni so tudi ir paneli v videzu ogledala. Vsaka kopalnica potrebuje ogledalo, če to ogledalo prostor tudi ogreva, pa je to poenotena združitev dveh predmetov, ki jih potrebujemo v naši kopalnici. Tako tudi precej prihranimo pri stroških. Ni nam potrebno kupiti ogledala in ogrevalnega elementa, temveč kupimo le ogledalo, ki je hkrati tudi grelni element. Velika prednost ir stenskega ogrevanja v obliki ogledala je ta, da se ogledalo ne orosi. Vsi poznamo tiste trenutke, ko stopimo iz kadi ali izpod tuša in se pogledamo v ogledalo, a se v njem ne vidimo, saj je povsem zarošeno. Odrosimo ga lahko tako, da prostor prezračimo, ampak s tem bomo kopalnico kaj hitro tudi ohladili, kar nam ni v interesu, dokler ne zaključimo s svojim urejanjem. Druga možnost je, da ogledalo obrišemo, vendar si ne želimo, da med svojim urejanjem, medtem, ko se še niti nismo uspeli obleči, že čistimo ogledalo, ki pravzaprav sploh ni umazano. Ir grelna ogledala so sestavljena iz visokokakovostnega kaljenega stekla in jih imamo v dveh velikostih in močeh ogrevanja, manjši ima moč 450W in večji je moči 650W. Primerna sta za v vsak prostor, kjer želimo ogledalo, in ne le za v kopalnice.

IR ogrevanje kopalnice

Kam namestimo ir panele v kopalnici

Ir grelne elemente v kopalnico namestimo tja, kjer imamo prostor. Vsekakor pa je potrebno upoštevati osnovna pravila, ki jih narekuje ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami. Na kratko lahko opozorimo, da mora biti zmontiran varno in ne preblizu vodnih virov in ne nasproti oken. Naše infrardeče grelne plošče, ki so namenjene prav za v kopalnice (model TH400 in IR ogrevanje z ogledalom modela MD450-Plus in MD650-Plus) lahko zmontiramo na steno in ne na strop. Torej gre tu za ir stensko ogrevanje. Ostale modele naših infrardečih grelnih plošč Sundirect lahko zmontiramo tudi na strop. Vsi modeli imajo ustrezne certifikate tudi za uporabo v kopalnicah, modeli, ki so namenjeni prav za kopalnice pa so lahko nekaj bližje vodnim virom, a vendarle ne direktno poleg njih.

Kako uporabljamo ir panelno ogrevanje v kopalnicah

Uporabo ir grelnih panelov v kopalnicah razlikujemo glede na želje in potrebe uporabnikov in glede na to ali gre za osnovno ogrevanje kopalnice ali le dogrevanje le-te. Bolj toplo kopalnico si v večini primerov želimo zjutraj, ko vstanemo in zvečer pred umivanjem. To je seveda odvisno od vsakega posameznika, od njegovega načina življenja, dnevnega urnika in ostalih dejavnikov. Družine z dojenčki imajo običajno skozi cel dan kopalnice ogrete na višje temperature ali vsaj stalno ogrevane. Če smo večino dneva odsotni od doma, torej kopalnice ne uporabljamo, lahko temperaturo s pomočjo urnika termostata nastavimo na nižjo temperaturo. Urnik nastavimo tako, da bo ir panel kopalnico pričel ogrevati na višjo temperaturo pol ure ali uro preden bomo kopalnico uporabljali, torej nekaj časa prej preden zjutraj vstanemo in toliko časa prej preden bomo v njej čas preživljali zvečer. Koliko časa prej moramo nastaviti višjo temperaturo je odvisno od samega prostora, to je izolacije, števila zunanjih sten, od tega kako visoko temperaturo želimo in tako dalje. Priporočamo, da vsak uporabnik sam preizkusi nastavitev časovnih terminov in zagotovo bo kmalu ugotovil kakšna časovna nastavitev je optimalna, da si bo kopalnico ogrel na najprijetnejšo temperaturo. Velja pravilo, da manj stopinj, kot bo razlike med uporabo in neuporabo ir ogrevanja, hitreje bo prostor ogret.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.