Ir paneli v počitniških objektih

Ogrevanje počitniških objektov z ir paneli je zelo pametna odločitev, ne glede na to kje se počitniški objekt nahaja. Če imamo vikend ali apartma v višje ležečih predelih bomo ogrevanje uporabljali pogosteje. Če imamo vikend na morju, pa bomo ogrevanje uporabljali manj časa. Vse je odvisno tudi od zasedenosti objekta. Velika prednost ogrevanja z infrardečimi grelnimi ploščami v počitniških objektih je tovrstno ogrevanje v kombinaciji z brezžičnimi wi-fi termostati. V tem primeru lahko ogrevanje nastavimo, spreminjamo in kontroliramo preko svojega pametnega telefona. Pogoj je le brezžični internet, ki mora biti nameščen v samem objektu. Ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami v naših počitniških objektih je primerno, če objekt uporabljamo le za lastno uporabo ali v primeru, da ga tudi oddajamo. Če ga imamo le za lastno uporabo tam običajno preživljamo le proste dni, vikende ali čas dopusta. To pomeni, da objekta najverjetneje ne ogrevamo neprestano. Vsekakor pa nam prija, če pridemo na oddih v že ogret objekt. Ko nas dlje časa ni in objekt ni ogrevan, namreč traja kar nekaj časa, torej dan, dva ali celo dlje, da objekt ogrejemo na nam prijetno temperaturo.

Koliko ir panelov in wi-fi termostatov potrebujemo za ogrevanje našega vikenda

Kot že omenjeno, je pogoj za delovanje ir panela v kombinaciji z wi-fi termostatom brezžični internet, ki ga namestimo v objektu, ki ga želimo ogrevati. Infrardeče grelne plošče namestimo v prostore kot običajno, na steno ali strop, odvisno od velikosti prostora in ostalih dejavnikov in zakonitosti, ki jih moramo upoštevati v povezavi z ir ogrevanjem. Wi-fi termostat potrebuje stalno električno napajanje, torej ne deluje na baterije. Zmontiramo ga podometno, kar pri adaptacijah in novogradnjah ne predstavlja večjih težav saj montažo predvidimo vnaprej. Druga možnost je, da eno od obstoječih vtičnic nadomestimo z montažo wi-fi termostata. Število termostatov z upravljanem preko pametnega telefona je odvisno od velikosti počitniškega objekta. V teoriji bi zadostoval en termostat, vendar to pomeni, da bi z vklopom tega termostata naenkrat delovali vsi ir paneli v objektu, česar v praksi običajno ne želimo, razen, ko gre za manjše objekte ali stanovanja. Število termostatov je torej odvisno od posameznega uporabnika in njegovih želja ter seveda prostora, ki ga želi ogrevati. 

wifi termostat za IR ogrevanje

Kako ogrejemo naš počitniški prostor z ir paneli in wi-fi termostatom

Ko imamo infrardeče grelne plošče in wi-fi termostate zmontirane v našem počitniškem objektu, si na naš pametni telefon namestimo še Sundirectovo aplikacijo za upravljanje z ir paneli. Aplikacijo najdemo na našem pametnem telefonu v trgovini »Google Play« ali »iOS app store«, odvisno od vrste pametnega telefona, ki ga imamo. Ko aplikacijo najdemo, jo namestimo v telefon in sledimo navodilom. Ko postopek zaključimo, lahko pričnemo z upravljanjem infrardečih grelnih plošč na daljavo. Prednost tovrstnega sistema je tudi takrat, ko naš počitniški objekt oddajamo in lahko na daljavo kontroliramo temperaturo. Lastnikom apartmajev je to še posebej pomembno, saj ne želijo, da njihovi odjemalci sami, lastnoročno spreminjajo temperaturo, sploh na višje temperature kot je potrebno, saj tako prihranijo tudi pri električni energiji.

Kako hitro bomo na daljavo ogreli prostore z ir paneli

Enako hitro kot doma, vse je namreč odvisno od velikosti prostorov in predvsem od stopinj, ki so trenutno v prostoru in stopinj, ki jih želimo imeti v prostoru. V objektih, ki se v naši odsotnosti sploh ne ogrevajo bomo seveda potrebovali veliko več časa, da jih ogrejemo na nam prijetno temperaturo. S pomočjo kateregakoli našega termostata lahko tudi v naši odsotnosti prostore ogrevamo le toliko, da se objekt povsem ne shladi, temveč vzdržujemo temperaturo na primer na petnajst stopinj celzija. V tem primeru bodo namreč tudi ir paneli potrebovali precej manj časa, da prostore ogrejejo na enaindvajset stopinj. Ker je vsak objekt drugače izoliran, velikosti so različne, tukaj ni moč na splošno določiti časa, ki ga bodo infrardeče grelne plošče potrebovale, da prostor ogrejejo na želeno temperaturo. Glede tega vam lahko svetujemo le okvirno, glede na naše pretekle izkušnje in izkušnje naših uporabnikov. Vsekakor pa gre za pozitivne in dobre izkušnje, ki so nam močno poenostavile ogrevanje v naših počitniških objektih.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.