IR paneli v večstanovanjskih zgradbah

Za ir panele v večstanovanjskih zgradbah se odloča vse več ljudi. Ta odločitev je predvsem primerna za večstanovanjske objekte, ki so novogradnje ali stare gradnje, ki imajo zastarele peči in iščejo nov, prijeten, zdrav in ugoden vir ogrevanja. Dosedanje izkušnje kažejo izredno zadovoljstvo kupcev, ki so se odločili za nov način ogrevanja svojih stanovanj z ir paneli. Prva prednost je, da je investicija običajno precej manjša kot, če bi izbrali druge vire ogrevanja. Druga prednost je, da je poraba električne energije relativno majhna, predvsem v primerjavi z navadnimi električnimi radiatorji, ogrevanjem s plinsko pečjo ali klimatsko napravo. Tretja prednost je, da infrardeče grelne plošče lahko zmontiramo na strop, kar pomeni, da bodo stene proste in boste tja kjer je običajno radiator lahko postavili pohištvo ali karkoli drugega. Ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami prinaša še številne prednosti, ena izmed njih je tudi blagodejen vpliv na zdravje in prijetno počutje v prostoru, ki je ogrevan s tovrstnimi grelnimi elementi.

Ogrevanje z IR paneli v blokih

Stanovalci v blokih imajo v večini primerov vgrajeno skupno centralno ogrevanje. V tem primeru običajno ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami ni prva odločitev stanovalcev, saj se žal ni mogoče enostavno odklopiti iz skupnega sistema ogrevanja. Ta odločitev sicer običajno je mogoča, vendar za seboj prinese tudi nekaj stroškov, kar pomeni, da morajo kljub temu, da so se odklopili iz skupnega sistema v nadaljevanju še vedno plačevati določen strošek. V nekaterih starejših blokih, kjer nimamo skupnega sistema ogrevanja, pa je odločitev za ogrevanje z ir paneli vsekakor prava odločitev. V takih blokih so bile prvotno vgrajene kaminske peči, ki jih nekateri tudi obdržijo, vendar bolj zaradi romantičnega, prijetnega vzdušja, ki ga doživimo ob gorenju kamina. Glede na stalno pomanjkanje časa in fizično naporno nošenje drv iz kleti, še kako prav pride enostavno ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami.

 

IR ogrevanje v dvostanovanjskih hišah

Naši starši in stari starši so v veliko primerih zgradili velike hiše, ki v starejših letih samo za njih postanejo prevelike. Zato se veliko otrok odloči, da si bo svoj prvi dom uredilo prav v hiši staršev. Eden izmed razlogov za to odločitev je običajno tudi prihranek pri stroških, saj sta nakup stanovanja ali novogradnja običajno precej večji finančni zalogaj. Pogosto se odločimo tudi obratno in otroci zavzamemo večji del hiše, za starše in stare starše pa dogradimo manjši prizidek v spodnji etaži, in bodo tako v jeseni življenja lažje dostopali do svojega doma, ki za njih ne bo prevelik. Prvotne hiše, ki so jih zgradili starši so stare trideset, štirideset in več let in imajo pogosto starejšo centralno napeljavo, ki jo bi bilo potrebno zamenjati. Če je napeljava novejša in družini še ustreza jo seveda ni potrebno menjati, a ko družina zgradi prizidek se pojavi vprašanje, kako ogrevati novi del stavbe. Če želimo obstoječo centralno napeljavo pripeljati tudi v nov del zgradbe, to pomeni, da je potrebno v ta del pripeljati tudi vse cevi in kupiti radiatorje ter jih zmontirati. Enostavnejša rešitev je nakup ir panelov. V novogradnjah električno napeljavo tako in tako napeljemo na novo in si tako tudi naredimo predpripravo za montažo infrardečih grelnih plošč. 

 

Najemniki se ogrevajo z IR paneli

Najemniki, ki so si izbrali dom v objektu, kjer ni skupinskega vira ogrevanja, imajo to prednost, da si lahko sami izberejo svoj način ogrevanja. V kolikor najemodajalec ni pripravljen investirati v ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami, se lahko za tovrstno ogrevanje odločijo sami. Prednost je ta, da v primeru selitve vse infrardeče grelne plošče, ki so jih doslej ogrevale v starem domu enostavno odnesejo s seboj v novi dom in se tam še naprej ogrevajo na tovrsten način. Če v novem domu te možnosti nimajo, lahko plošče prodajo in si vsaj delno povrnejo investicijo. Če nam najemodajalec ne dovoli vrtanja lukenj v steno ali strop, lahko ir panel namestimo v prav za to namenjeno stojalo, ali ga varno naslonimo na temperaturno neobčutljiv kos pohištva ali steno. Pomembno je, da ga namestimo v pravi del prostora in svojo funkcijo bo pravilno in učinkovito opravljal. Vedno moramo biti pozorni, da infrardeče grelne plošče niso usmerjene direktno v okno, saj le to ne akumulira toplote in bo rezultat prevelika toplotna izguba, saj tako pošljemo večino toplote ven, skozi okno.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.