Sestava Ir panelov Sundirect

Ir paneli Sundirect seije PE–Plus in IC-Plus so sestavljeni iz aluminija, karbonske folije in električnih dodatkov, kot so releji, senzorji proti pregrevanju in enota za sprejem signala termostata. Serije infrardečih grelnih plošč MD-Plus (M kot »mirror« oziroma ogledalo), GD-Plus (G kot »glass« oziroma steklo) in TH400 (stekleni ir panel z držali za brisače) pa imajo sprednji del iz visoko kakovostnega kaljenega stekla. Posledično so ir grelne plošče GD–Plus in MD-Plus tudi nekoliko težje. Industrijski grelci serije SC2400 in OC2500 so drugačnega izgleda kot naše klasične ir grelne plošče in so namenjeni za ogrevanje velikih površin. Ti dve seriji imata ohišje iz aluminija. Industrijski grelec za velike prostore serije SC2400 ima grelni element sestavljen iz kompozitnega materiala fero-krom-aluminija, ki dosega površinsko temperaturo 300-350 °C. Industrijski grelec za zunanje površine serije OC2500 ima grelni element iz zelo malo žarilnih karbonskih vlaken. Ima tudi dvostopenjski daljinski upravljalnik, kar pomeni, da omogoča dve stopnji ogrevanja. Na prvi stopnji se ogreje na približno 300 °C, na drugi stopnji pa do približno 500 °C. Pri montaži industrijskih grelcev moramo zaradi visoke temperature površine posebno pozornost nameniti varni montaži.

 

Varnost ir panelov

Vsi ir paneli Sundirect, ki jih imamo v naši ponudbi imajo vse ustrezne certifikate za uporabo in prodajo na evropskem trgu. Ir grelne plošče serije PE-Plus in IC- Plus imajo stopnjo zaščite pred vstopom prahu, vlage in vode z oznako »IPX2«. »IP« pomeni »Ingress Protection«, »X« pomeni stopnja zaščite pred prahom, ki je v tem primeru ni, saj v predpisu ni nobenih zahtev za stopnjo zaščite pred prahom. Številka »2« pomeni zaščito pred direktnim škropljenjem vode do petnajst stopinj od vertikale. Bolj podrobno utemeljitev vseh certifikatov lahko najdete na različnih spletnih straneh, ki so posebej specializirane za podrobno razlago številnih kratic. IR grelne plošče, ki so še posebej namenjene ogrevanju kopalnic imajo zaščito IP44. To zaščito imajo v našem primeru ir paneli v obliki ogledal in steklene ir grelne plošče. Za montažo v kopalnice so sicer primerne tudi naše klasične ir grelne plošče serije PE-Plus in IC-Plus, vendar vsekakor odsvetujemo montažo preblizu vodnih virov. Pomembno je tudi redno prezračevanje prostorov, da se izognemo previsoki vlagi v prostoru, ta namreč škoduje človeku, stenam, lahko povzroči plesen. Zato konstantna in previsoka vlaga lahko škoduje tudi vsem napravam in predmetom, ki so v prostoru. Kot že omenjeno, je potrebno posebno pozornost nameniti varni montaži industrijskih grelcev, saj se ti močno segrejejo in se jih nikakor ne smemo dotikati ko delujejo. Serija SC, to je industrijski grelec za velike prostore, nima priloženega priključnega kabla, zato moramo paziti, da uporabimo kabel pravilnih dimenzij z masivnim vodnikom.

Izgled ir panelov Sundirect

Ir paneli serije PE-Plus imajo bel aluminijast okvir in belo pol-mat površino. Ir grelne plošče serije IC-Plus so brez okvirja, površina je prav tako pol-mat bela in imajo nekoliko debelejši okvir. Delujejo enako kot ir grelne plošče z okvirjem, le po izgledu so nekoliko elegantnejše ter nekoliko težje. Steklena ir grelna plošča TH400 je iz kakovostnega kaljenega varnostnega stekla bele barve, poleg ima dve držali za brisače v srebrni barvi. Seriji infrardečih grelnih plošč z ogledalom MD450-Plus in MD650-Plus imata sprednji del iz visoko kakovostnega kaljenega stekla – ogledala in sta brez okvirja. Industrijski grelci so črne barve in podolgovate oblike, torej niso v obliki plošče kot naši klasični ir paneli.

Izgled termostatov

Ir panele najlažje in najbolj učinkovito upravljamo s pomočjo termostata. V naši ponudbi imamo več različnih termostatov, ki so namenjeni različnim željam uporabnikov. Razlikujejo se glede na izgled in glede na montažo. V kolikor smo se lotili temeljite prenove prostora, bomo izbrali podometni termostat in tako kable skrili v steno. Če smo se pripravljeni odpovedati kakšni obstoječi vtičnici, jo lahko nadomestimo s tem termostatom. Podometni termostat ima priloženo tudi belo plastično ohišje, ki omogoča njegovo nadometno montažo. Večina naših kupcev se odloči za nakup prenosnega – brezžičnega digitalnega termostata Smart 1.0, ki deluje na dve bateriji AAA. Tudi ta termostat je bele barve in ima zaslon na dotik. Na pogled enak termostat Smart 1.0 Pro pa ponuja še Wi-fi funkcijo in funkcijo »odprto okno«. Za najmanj zahtevne uporabnike imamo v ponudbi klasičen termostat, ki se ga namesti v vtičnico in je bele barve. Da bomo zadovoljili tudi zahtevnejše kupce bomo imeli v kratkem v ponudbi tudi podometni termostat v črni barvi.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.