Konkurenčni IR paneli

Na slovenskem trgu je že kar nekaj ponudnikov IR panelov. Tu velja opozoriti na nekatere zavajujoče informacije. V nekaterih trgovinah smo že opazili produkte, ki jih oglašujejo in prodajajo kot IR panele, a to niso. Panel je angleška beseda, ki v prevodu pomeni plošča. Ni vsak panel IR panel. Naše IR grelne plošče so sestavljene iz karbonske folije, izolacije in aluminija. Ogrevajo s pomočjo karbona, ki oddaja visok odstotek IR sevanja, kar pa ne moremo trditi za nizkocenovne »IR panele«. Ti cenejši »IR paneli« so bolj primerljivi s kvarčnimi grelci ki žarijo, le da so vgrajeni v obliki plošče. Te grelne plošče oddajo zelo nizek odstotek IR sevanja kar pomeni, da je v praksi to konvekcijsko ogrevanje.

Bodite pozorni na resničnost informacij

Poreklo velike večine IR grelnih plošč na slovenskem trgu je kitajsko. Nekateri oglašujejo evropske panele, čeprav so izdelani na Kitajskem a morda le zapakirani ali dokončno sestavljeni v Evropi. Najdejo se tudi ponudniki, ki oglašujejo nemške IR grelne plošče. Po naši raziskavi pa podjetje, ki naj bi bil proizvajalec v Nemčiji sploh ne obstaja. Tak ponudnik v Sloveniji leto ali dve prodaja IR grelne plošče, ponuja večletno garancijo, kmalu pa podjetje zapre. In garancije ni več. To bi lahko poimenovali veliko zavajanje kupcev. Kupce pritegnejo z nizko ceno in dolgoletno garancijo.

Neprijetne posledice ugodnega nakupa

Če IR panele kupite pri takem ponudniku, boste sprva veseli zaradi ugodnega nakupa. Ko boste doma odprli paket pa lahko sledi razočaranje. Lahko se zgodi, da v paketu ne bo slovenskih navodil. Preden se odločite za nakup vam svetujemo, da preverite tako proizvajalca kot tudi prodajalca. Če na spletu ne najdete podatkov o proizvajalcu vam svetujemo, da se za tak nakup ne odločite. Neprijetne posledice »pre«ugodnega nakupa so lahko tudi kratka življenjska doba IR grelnih plošč. Tudi višja poraba električne energije in neveljavnost garancije, pa še kaj bi se verjetno našlo.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.