Mi se z IR paneli ogrevamo zastonj

Smo zagovorniki dejstva, da mora biti prodajalec kakršnekoli opreme ali naprave zgled svojim kupcem. Zato seveda lastno nepremičnino ogrevamo izključno z IR grelnimi ploščami. Tako lahko vsak nov produkt najprej sami preizkusimo preden ga ponudimo tudi vam.  Pred leti smo hišo ogrevali z oljno pečjo, ki smo jo kasneje zamenjali s plinsko pečjo, saj je bila to cenejša rešitev.  Ko smo se začeli ukvarjati z IR paneli smo jih na začetku namestili le nekaj v prostore kjer se največ zadržujemo in v kopalnico. Najbolj prav so nam prišli v prehodnih obdobjih, saj nam takrat ni bilo potrebno zagnati celotne centralne kurjave, da smo ogreli kopalnico ali dnevno sobo. Kaj kmalu smo preračunali, da je za nas to ogrevanje ne le prijetnejše temveč tudi cenovno precej bolj ugodno. 

Ogrevanje celotne hiše z IR paneli

Naslednjo ogrevalno sezono smo peč na plin enostavno izklopili in IR grelne plošče namestili po vseh prostorih v hiši. V spodnjem delu hiše živita stara starša, ki se sprva s to odločitvijo nista povsem strinjala, saj so bili IR paneli za njiju nekaj povsem novega. Inovacija v katero na začetku nista povsem verjela.  A že zelo kmalu, takoj po prejemu položnic naslednji mesec sta bila že navdušena in potrdila, da ju kljub nižjim stroškom pretekli mesec nikoli ni zeblo, še bolje, bilo jima je prijetno toplo in zrak je bil bolj prijeten, manj izsušen. 

Sončna elektrarna v kombinaciji z IR paneli

Po treh letih smo se odločili za novo investicijo in sicer nakup sončne elektrarne. Izračunali smo, da se bomo potem lahko ogrevali tako rekoč zastonj. Sicer po nekaj letih, ko se bo investicija povrnila, a vendarle smo izračunali, da se nam bo nakup sončne elektrarne izplačal. Investicija ni majhna, a omogoča tudi povračilo določenih sredstev iz eko sklada. V Sloveniji je že veliko podjetij, ki se ukvarjajo s sončnimi elektrarnami. Zato lahko vsak, ne glede na to na katerem območju Slovenije živi, pridobi ponudbo od lokalnega ponudnika sončne elektrarne.  Velikost oziroma moč sončne elektrarne se izračuna prilagojeno glede na potrebe, ki jih imate v hiši in glede na preteklo porabo električne energije.  

Brezplačno ogrevanje z IR paneli

Če ste pred odločitvijo, da bi zamenjali način ogrevanja torej pomislite na nakup sončne elektrarne in ogrevanje z IR paneli. Investicija je cenovno primerljiva z nakupom toplotne črpalke. Vendar sončna elektrarna prinaša tudi druge prednosti, računa za elektriko ne bo več. Torej boste tudi gospodinjska dela kot so sesanje, pranje, likanje, peka… opravljali brez da bi vas to udarilo po žepu. Dolgoročno lahko prihranite tudi z nakupom električnega vozila. Tudi tu dobite povračilo določenih sredstev iz eko sklada. Nikoli več vam ne bo treba plačevati goriva. Če imate doma sončno elektrarno, bo vožnja z avtomobilom povsem brezplačna in brez emisij, saj se boste vozili in ogrevali na »domačo« elektriko. Res, investicija ni ravno majhna, a se zagotovo izplača in tudi povrne, le nekaj potrpežljivosti je potrebne. 

 

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.