IR ogrevanje v kopalnicah

V kopalnicah si običajno želimo višjo temperaturo kot v drugih bivalnih prostorih.  Ogromno naših strank si kopalnice ogreva ali le dogreva z našimi IR paneli. Pogosto imajo v kopalnici nameščeno le talno gretje, ki pa zraka v prostoru žal ne ogreje dovolj. Zato imajo uporabniki občutek da jih zebe, pa čeprav termostat kaže, da je ogreta na 21 stopinj. Ko smo goli in nas ogreva IR panel je občutek podoben kot bi se goli izpostavljali prijetnim sončnim žarkom. Občutek je torej prijeten in blagodejen. IR sevanje je povsem neškodljivo, ravno nasprotno, ogrevanje z IR paneli je zdravo. To je preverjeno dejstvo, saj je IR sevanje nameščeno v inkubatorjih kjer blagodejno greje nedonošenčke. Primerno je tudi za ljudi s srčno žilnimi boleznimi, saj nas greje navznoter in ne le povrhu. IR grelci so nameščeni v tako imenovanih IR savnah, kamor je dovoljeno tudi srčno žilnim bolnikom. Seveda brez časovnega pretiravanja, temveč zmerno.  

Varnost IR ogrevanja v kopalnicah

V naši ponudbi imamo nekaj modelov grelnih plošč s stopnjo zaščite IP44. Te plošče so še posebej primerne za ogrevanje kopalnic. Vsi ostali modeli imajo stopnjo zaščite IPX2.  Vsak električni izdelek mora imeti ustrezno oznako »IP«, da je primeren za varno uporabo in prodajo. Omenjeni oznaki IP44 in IPX2 pomenita »International Protection« oziroma po slovensko »mednarodna zaščita«. Številki, ki sledita črkama IP pomenita stopnjo zaščite pred trdnimi delci (prva št.) in stopnjo zaščite pred vodo (druga št.).  Če zadevo zelo poenostavimo in jo poskušamo razložiti »po domače« gre pravzaprav le za dejstvo koliko cm mora biti IR panel oddaljen od vodnih virov. Naša najboljša in najbolj varna zaščita pa je uporaba zdrave pameti.  IR grelnih plošč v nobenem primeru ne montirajte na prostor kjer lahko škropi voda! Če imate majhne otroke, starejše osebe ali osebe z omejenimi zmožnostmi vsekakor pazite, da bodo IR paneli montirani izven dosega rok. V kolikor vas zanima več o IP oznakah, si o le-teh več preberite v raznih člankih na spletu. 

Povzetek: IR paneli Sundirect so primerni za uporabo v kopalnicah. A v vsakem primeru, ne glede na  IP oznake, glede montaže najprej uporabite svojo zdravo pamet. Če niste prepričani  kam namestiti IR grelno ploščo, nas seveda lahko pokličete 041 860 700.

https://irpaneli.com/

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.