IR paneli v lesenih hišah

Stranke nas pogosto vprašajo ali je IR ogrevanje primerno za ogrevanje lesenih hiš. Sprašujejo tudi koliko se plošče segrejejo, ali je nevarno, če jih montirajo na leseno steno ali strop. Kratek odgovor na prvo vprašanje je »da, seveda«. Na drugo vprašanje bomo bolj obširno odgovorili v nadaljevanju.

Vsebina paketa, ki ga prejmete, ko kupite IR panel

IR grelne plošče seveda lahko namestimo na steno ali strop, ki sta obložena z lesom. IR paneli se na hrbtni strani segrejejo do približno 45 stopinj celzija. Na sprednji strani se segrejejo do približno 85 stopinj celzija. Poleg IR grelnih plošč je namreč že v embalažo zapakiran tudi nosilec za montažo. Poleg so tudi vijaki za montažo nosilca na strop ter šablona in vijaki za montažo na steno. Ko je nosilec zmontiran, je od stene odmaknjen nekaj centimetrov. IR panel se na ta nosilec natakne in ko je montaža končana, je IR grelna plošča od stropa spuščena nekaj centimetrov. Za namestitev IR panela na steno nosilca ne potrebujemo, saj je poleg šablona na podlagi katere izvrtamo v steno luknje. Poleg so tudi vijaki s primernim navojem, ki omogočajo, da je IR panel od stene primerno odmaknjen. Vse zgoraj omenjeno prejmete v paketu.

IR sevanje je zdravo ogrevanje.

Ljudje, ki imajo radi les, si zagotovo želijo tudi zdravega ogrevanja. Takšno ogrevanje omogoča IR ogrevanje z našimi ploščami. IR sevanje je uporabniku neškodljivo, ravno nasprotno, celo priporočljivo je. Uporabljajo ga v bolnišnicah, v inkubatorjih, kjer nedonošene otroke obsevajo z IR sevanjem. Tudi IR savne ogrevajo z IR sevanjem. IR savne so primerne tudi za bolnike z nekaterimi srčnimi ali žilnimi boleznimi. Torej lahko povzamemo, da je ogrevanje z IR paneli ne samo zdravo, temveč tudi zelo priporočljivo za vsakega posameznika in celo družino.

Ker les dobro akumulira toploto, dopušča tudi manj toplotnih izgub, kar je zelo zaželeno pri vsakovrstnem ogrevanju. Les daje tako prostoru, kot uporabniku tega prostora tudi določeno toplino, prijeten občutek in vonj. Kljub temu je potrebno tudi lesene prostore ustrezno ogrevati in ogrevanje z IR paneli je lahko najboljša odločitev.

https://irpaneli.com/

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.