Kako zmontiram IR grelno ploščo ?

Enostavno.

Montaža na steno: Za vrtanje lukenj uporabite priloženo papirnato šablono. V luknje vstavite vložke in privijte priložene vijake toliko, da se navoj skrije v steno. Grelno ploščo nataknite na vijake in jo zamaknite vstran, da se zatakne. Sedaj jo lahko varno priključite na električno omrežje.

Montaža na strop: V paketu je priložen nosilec v obliki črke H, ki je namenjen za stropno montažo. S pomočjo nosilca si na stropu označite 4 točke, kjer boste zvrtali luknje. V luknje vstavite vložke in nosilec trdno privijte na strop. Grelno ploščo obesite na nosilec tako, da se zatakne in ne more več zdrsniti z njega. Sedaj jo lahko varno priključite na električno omrežje.

Priklop na električno omrežje: IR grelne plošče imajo 2,5 m električnega kabla z vtikačem. Če imate v bližini prosto električno vtičnico panel preprosto vštekate in pričnete z gretjem. Če je kabel prekratek ali bi radi električno vezavo direktno na električno omrežje, naj to opravi za to usposobljena oseba (električar).

Kam priporočate montažo IR grelne plošče?

V vseh prostorih (nad 10 m2 pa še toliko bolj) priporočamo stropno namestitev na sredini prostora, še posebej če so tla obložena s keramiko ali lesom, saj oba materiala dobro akumulirajo toploto, s tem pa pridobimo tudi učinek talnega gretja. Če je grelna plošča vsaj približno enako oddaljena od vseh sten, se toplota tudi enakomerno razporedi po celem prostoru. Če je strop višji od 3 m, je grelno ploščo potrebno spustiti niže, da dosežemo boljši grelni učinek. Prosimo, da nas za nosilce tovrstne montaže kontaktirate. 

Grelne plošče ne montirajte neposredno nad mestom, kjer se nepretrgoma zadržujete več ur (postelja, delovno mesto itd…) saj je lahko spodaj prevroče oziroma moteče.

Pri stenski montaži, če stropna ni možna, predlagamo namestitev na zunanjo steno prostora, tako da se ogrevajo notranje stene. Grelne plošče ne smemo namestiti nasproti oken, saj le-ta ne akumulirajo toplote. Montaža naj bo na višini približno 1,3 m od tal. Ni priporočljivo, da je nasprotna stena od grelne plošče oddaljena več kot 4 m.

Pomembno je, da neposredno pred grelno ploščo ni večjih predmetov, ki bi infrardečim žarkom lahko preprečevali širjenje po prostoru.

 Ali na termostatu lahko nastavim urnik ogrevanja?

Seveda. Pri brezžičnem digitalnem, podometnem/nadometnem termostatu je mogoče nastaviti urnik ogrevanja od ponedeljka do petka in posebej za soboto in nedeljo. Pri klasičnem termostatu urnika ogrevanja ni mogoče nastaviti

Ali je IR sevanje škodljivo?

Nikakor ne. Ravno nasprotno, ogrevanje z infrardečim sevanjem predstavlja kar nekaj prednosti za naše zdravje:

ü  ogrevanje z IR-ploščami ne povzroča dvigovanja prahu in bakterij, ki se nabirajo v stanovanju. S tem lahko preprečimo ali omejimo alergije in bolezni!

ü  IR-paneli ne izsušujejo zraka, zato ne dražijo sluznice in dihalnih poti. To je izvrstno za starejše, otroke in dojenčke, ki so na to veliko bolj občutljivi.

ü  IR-žarki se kot toplotna terapija že vrsto let uporabljajo v zdravstvene namene. Z njimi se odpravljajo bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih. Zaradi toplote, ki prodre globoko v tkivo se izboljša fizično in psihično počutje.

ü  Toplotna IR-terapija pomaga izgubljati težo, saj s pospeševanjem presnovnih procesov vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem povzroči bistveno večje in hitrejše izgorevanje kalorij.

ü  Toplotna IR-terapija pospeši krvni obtok, pomaga pri zniževanju holesterola, izboljšuje imunski sistem in pomaga pri prehladih.

ü  Toplotna IR-terapija vpliva na razstrupljanje telesa in čiščenje kože, kar pomaga pri odpravi aken.

Ali se lahko opečem, če primem IR grelno ploščo?

Le z dotikom za eno sekundo ne. IR grelna plošča se segreje na temperaturo 90-95°C , zato se lahko opečemo, če držimo ogrevalno ploščo več sekund. Zato velja opozorilo, da se grelnih plošč ne dotikamo, ko so prižgane, na to morate še posebej opozoriti otroke, če je IR grelna plošča v njihovem dosegu.

Kolikšna je poraba električne energije pri ogrevanju z IR grelnimi ploščami?

Poraba 1000W IR grelne plošče je 1 kW na uro. Cena za 1kW/h pa je odvisna od tarife vašega ponudnika električne energije. Cene kW ur preverite na vaši zadnji položnici za elektriko, gibljejo se od približno 7-12 centov na uro.

Torej 1000W IR grelna plošča porabi cca 10 centov v eni uri neprestanega ogrevanja.

Primer: če imamo 1000W IR grelno ploščo v sobi velikosti 20m2, in je objekt dobro izoliran, z eno zunanjo steno, bo IR grelna plošča v zimskem času pri vzdrževanju temperature 21,5°C delovala cca 4-5 ur dnevno. Torej bo v tem primeru poraba cca 50 centov na dan, kar v 30 dneh znese 15 € za ta prostor.

Ali je požarno varen oziroma lahko IR panel zagori?

IR grelne plošče imajo ustrezno zaščito in ne morejo zagoreti, so tudi v celoti izdelane iz negorljivih materialov kot je aluminij. IR grelne plošče so varne za uporabo in požarno varne, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja) vas bodo infrardeče grelne plošče varno in prijetno ogrele.

Ali z ogrevanjem z IR grelnimi ploščami lahko odpravim plesen?

IR grelne plošče ogrevajo stene in jih tudi izsušijo saj IR žarki prodrejo v steno 3-4 cm. S tem odpravijo vlago v stenah, zaradi katere je nastala plesen. Ko je stena suha, je potrebno plesen odpraviti z ustreznimi sredstvi za odstranjevanje plesni.

Se investicija z IR grelnimi ploščami izplača?

Zagotovo. Ker IR-žarki grejejo neposredno, imamo prijeten občutek toplote že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje, kot je običajno za stanovanja. Pri tem pa vemo, da vsaka stopinja manj pomeni do 7-odstotni prihranek. Ogrevanje z IR grelnimi ploščami je ena najcenejših opcij ogrevanja, saj lahko z njimi ogrevate vsak prostor posebej, po vaših željah in ni potrebno zagnati črpalke centralnega ogrevanja. V primerjavi s klasičnimi električnimi radiatorji je ogrevanje z IR grelnimi ploščami do 50% ugodnejše, ugodnejše je tudi kot ogrevanje s centralnim ogrevalnim sistemom.

Ali se lahko z IR grelno ploščo le dogrevam?

Seveda. Lahko dogrejete katerikoli prostor, kjer želite za nekaj stopinj višjo temperaturo kot jo lahko dosega vaše obstoječe ogrevanje. S primernim termostatom si lahko nastavite tudi urnik, da vam bo ravno prav toplo ob tistem času dneva, ko to želite. Naše stranke najpogosteje dogrevajo kopalnice, hodnike. Poleg dogrevanja je prednost tudi ta, da vas IR paneli ogrejejo v prehodnih obdobjih leta.

Kako nastavim termostat?

Če imate težave z nastavitvami termostata, predlagamo, da ga poizkusite nastaviti po priloženih navodilih. Če vam še vedno ne uspe nastaviti termostata nas lahko pokličete ali nam pošljete e-pošto in z veseljem vam bomo pomagali.

Začnite varčevati z energijo že danes

Največji energetski strošek povprečnega gospodinjstva v hladnejšem delu letu je zagotovo porabljena energija za ogrevanje doma. Strošek ogrevanja lahko zmanjšamo na več načinov. Lahko ogrevamo do nižje temperature in nosimo pač malce več oblačil. Ogrevanje lahko vključimo le, ko smo doma. Lahko tudi zračimo bolj premišljeno ali pa izboljšamo toplotno izolacijo doma. Lahko pa si preprosto omislimo drug ogrevalni sistem, ki bolj učinkovito porablja energijo in ogreva prostore. Eden takih ogrevalnih sistemov je ogrevanje z IR paneli.

Je ogrevanje z električno energijo drago?

IR paneli za ogrevanje porabljajo električno energijo, saj jih enostavno priključimo na električno omrežje. Še danes pa je pomislek mnogih ljudi, da je elektrika draga in se je torej ne splača porabljati še za ogrevanje. To je v preteklosti morda sicer bilo res, dandanes pa so cene elektrike primerljive z drugimi energenti. Pogosto so celo še precej nižje, saj se cene drugih energentov v sodobnem svetu hitro spreminjajo. Običajno žal navzgor, kot ste najbrž opazili tudi že sami. Pomislek, da je električna energija (pre)draga, danes torej več ne drži.

Izkoristek energije

Sodobni IR paneli so čudo tehnike. Odlikuje jih namreč lastnost, da lahko kar do 99 % električne energije pretvorijo v toplotno energijo. Izkoristek, ki je zelo visok v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja, seveda prinaša velik prihranek v obliki nizkih mesečnih stroškov ogrevanja.

Učinkovito ogrevanje

Poleg vsega zgoraj omenjenega imajo IR paneli še eno čudovito lastnost. Prostor namreč ogrevajo neposredno s širjenjem infrardečih valov. To pomeni, da ne ogrevajo le zraka kot klasični ogrevalni sistemi, temveč stene in predmete v prostoru. Le-ti pa toploto ves čas oddajajo nazaj v prostor, zato nastane prijeten občutek toplote. In to že pri nekaj stopinjah Celzija nižjih temperaturah, kot je to sicer običajno za bivalne prostore.

Meni

Nastavitve

Click for more products.
No produts were found.